Pastarecepten

Een paar klassiekers op een rij

 

Pasta kan gegeten worden met alleen een beetje boter of kaas, maar natuurlijk ook met verschillende sauzen en ingrediënten. Hier vind je de echte klassiekers op een rijtje:

• all’amatriciana : met spek, tomaat, rode pepertjes, ui en geraspte pecorino
• all’arrabbiata : met pepertjes, ui en knoflook (piccante!)
• alla boscaiola : met bospaddestoelen, spek, ui, peterselie en room
• alla bolognese / al ragù : met de bekende gehakt/tomatensaus
• alla carbonara met spekjes, rauwe eieren, gemalen peper, geraspte pecorino
• alla puttanesca : met ansjovis, rode pepertjes, knoflook, tomaat, olijven en kappertjes
• alla napoletana : met een tomatensaus en knoflook
• alla carrettiera : met tomaten, tonijn en champignons, peper
• con le vongole : met mosselen, met of zonder schelp, knoflook, soms tomaten

Voor alle recepten kijk je hieronder in het receptenoverzicht of in het receptenoverzicht op italie.nl

Spaghetti alla Boscaiola

Bereidingswijze:

1. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water met zout al dente. Laat hem uitlekken en houd de pasta in de pan warm.
2. Verhit- terwijl de pasta opstaat- 1 eetlepel olie in een grote koekenpan. Bak het spek en de paddestoelen in 5 min. goudbruin.
3. Voeg een klein beetje slagroom toe en roer met … Lees verder...

Strascinati (pastasoort) alla Menta

Bereidingswijze:

Kook de pasta in voldoende water beetgaar. Snijd ondertussen het spek in kleine blokjes. Bak deze met het knoflook en de peperoncino in de olijfolie. Doe vlak voordat de pasta gaar is de blaadjes munt bij het spek. Giet de pasta af, laat hem uitlekken en verdeel hem over de borden. Giet de saus erover.

Ingrediënten:

400 g strascinati… Lees verder...

Creoli alla Molisana

Bereidingswijze:

Maak het spek, knoflook, peperoncino en ui fijn en fruit ze in de olijfolie. Doe er vervolgens een scheutje water bij en laat het 10 minuutjes koken op matig vuur met de deksel erop. Ondertussen kook je de pasta al dente. Giet de pasta af en bestrooi met geraspte pecorino. Meng de pasta met de saus, voeg naar smaak Lees verder...

Pasta al Pesto Rosso

Bereidingswijze:

Maak de pesto: maal pijnboompitten, knoflook, zout en wat olie fijn in de keukenmachine. Rasp de kaas grof en voeg dit bij het mengsel. Snijd de zongedroogde tomaten grof, voeg bij de pesto en maal fijn met de keukenmachine.

Kook ondertussen de pasta al dente (beetgaar), of maak zelf verse pasta. Roer de pesto door de pasta en meng, … Lees verder...

Pasta e Fagioli

Bereidingswijze:

Laat de bonen een nacht in ruim koud water weken. Giet ze af. Bedek de bonen met 3 cm. water, voeg de laurierblaadjes, 2 tenen knoflook, salie en een lepel olie toe en zet het geheel 1½ uur in de oven op 180 graden. Hak de groenten en de resterende knoflook fijn. Braad het ontbijtspek op hoog vuur in … Lees verder...

Pasta al Pesto ai Peperoni

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200C. Kook de pasta al dente en rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin. Bak de champignons en spekjes in een koekenpan. Roer als deze gaar zijn de crème fraîche, pesto ai peperoni en het geperste teentje knoflook erdoor.

Hol de 3 tomaten uit. Snijd het onderkantje eraf om te voorkomen dat ze omvallen. Vul de tomaten … Lees verder...

Pasta al Gorgonzola

Bereidingswijze:

Kook de pasta al dente. Smoor ondertussen de fijn gehakte knoflook, rode ui en sjalot. Snijd de puntpaprika fijn en voeg toe. Voeg als de soffritto, de gesmoorde groente, gaar is de room toe en gorgonzola naar smaak. Laat dit zachtjes sudderen. Voeg als laatste de fijngesneden lente-ui en de hamblokjes toe. Maak af met een beetje peper en Lees verder...

Pasta con Verdure Grigliate

Bereidingswijze:

Kook de pasta al dente, beetgaar. Fruit in olijfolie de rode ui en de knoflook. Snijd ondertussen de courgette en de aubergine in de lengte in plakken. Gril ze of bak ze mee met de ui en de knoflook. Roer er eventueel (verse) rode pesto doorheen.

Ingrediënten:

500 gr. pasta naar keuze
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 rode ui, … Lees verder...

Pasta con Salsa di Noci

Bereidingswijze:

Maal de walnoten fijn in een vijzel en voeg daaraan een hand vol basilicum toe en de geraspte pecorino. Voeg steeds een beetje olie toe zodat een homogene massa ontstaat. Serveer de saus over de gekookte pasta.

Ingrediënten:

400 gram pasta
100 gram gepelde walnoten
100 gram geraspte pecorino
basilicum
olijfolie
zout

 

Buon appetito!!… Lees verder...

Pasta con le Sarde

Bereidingswijze:

Breng de venkel in een grote pan water aan de kook en laat 20 minuten trekken. Verhit 8 eetlepels olijfolie en bak de sjalotjes tot ze glazig zijn. Doe er de ansjovis bij en roer tot die uit elkaar gevallen is. Doe er de helft van de sardines, de strattu of tomatenpuree, de wijn en het water bij. Roer … Lees verder...

Pasta alla Norma

Bereidingswijze:

Snijd de aubergine in ‘stokjes’ ter grootte van patates frites en bestrooi ze royaal met zout. Laat ze een uur uitlekken in een vergiet, dit om eventuele bitterheid kwijt te raken. Was ze goed en dep ze droog met een schone doek. Verhit een laag van 1 cm olijfolie in een grote koekenpan. Bak vervolgens de auberginestokjes goudbruin op … Lees verder...