Een paar klassiekers op een rij
Pasta kan gegeten worden met alleen een beetje boter of kaas, maar natuurlijk ook met verschillende sauzen en ingrediënten. Hier vind je de echte klassiekers op een rijtje:
• all’amatriciana : met spek, tomaat, rode pepertjes, ui en geraspte pecorino
• all’arrabbiata : met pepertjes, ui en knoflook (piccante!)
• alla boscaiola : met bospaddestoelen, spek, ui, peterselie en room
• alla bolognese / al ragù : met de bekende gehakt/tomatensaus
• alla carbonara met spekjes, rauwe eieren, gemalen peper, geraspte pecorino
• alla puttanesca : met ansjovis, rode pepertjes, knoflook, tomaat, olijven en kappertjes
• alla napoletana : met een tomatensaus en knoflook
• alla carrettiera : met tomaten, tonijn en champignons, peper
• con le vongole : met mosselen, met of zonder schelp, knoflook, soms tomaten
Voor alle recepten kijk je hieronder in het receptenoverzicht of in het receptenoverzicht op italie.nl