Spaghetti alla Boscaiola

Bereidingswijze:

1. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water met zout al dente. Laat hem uitlekken en houd de pasta in de pan warm.
2. Verhit- terwijl de pasta opstaat- 1 eetlepel olie in een grote koekenpan. Bak het spek en de paddestoelen in 5 min. goudbruin.
3. Voeg een klein beetje slagroom toe en roer met een houten lepel over de bodem van de pan om aanbakken te voorkomen.
4. Voeg de rest van de slagroom toe, breng de saus aan de kook en laat hem op hoog vuur ongeveer 15 min. inkoken. Voeg de lente-ui toe. Schep de saus goed door de pasta. Bestrooi het geheel met peterselie.

Ingrediënten:

500 g pasta
6 dikke plakken fijngesneden spek
200 g paddestoelen in plakjes
6 dl slagroom
2 lente-uitjes
1 el fijngehakte peterselie

Buon appetito!!