Over pasta

Allesvoorpasta.nl. Welkom in de wereld van pasta!

La pasta is een van de meest kenmerkende elementen van de Italiaanse keuken, Italianen zijn dan ook de grootste pasta-eters ter wereld. Gemiddeld eten de Italianen 28 kg pasta per persoon per jaar, wat gelijk staat aan een halve kilo pasta per week. Vooral de inwoners van de zuidelijke regio Basilicata kunnen er wat van met gemiddeld 50 kg pasta per persoon per jaar, ofwel iets minder dan een kilo per week en 137 gram per dag!

Niet alleen in Basilicata, ook in de rest van de wereld wordt pasta veel geprezen. Pasta heeft natuurlijk als grote pluspunten dat het goedkoop, snel en gemakkelijk klaar te maken is. Bovendien is pasta gewoon erg lekker, voedzaam en veelzijdig. Zo kun je pasta serveren met verfijnde gerookte zalm, als gang van een diner, of eenvoudig als eenpansmaaltijd met kaas, eieren en spek. Je kunt zelfs een hele maaltijd opbouwen rondom pasta: je begint bijvoorbeeld met koude pasta in een salade, dan pasta in de soep en vervolgens pasta in een gloeiend hete ovenschotel. Minder bekend is pasta als toetje zoals calciuni, gebakken zoete ravioli, gevuld met kastanjes, amandelen en specerijen. Erg leuk om toch eens uit te proberen!