Bereidingswijze:
Maak de pesto: maal pijnboompitten, knoflook, zout en wat olie fijn in de keukenmachine. Rasp de kaas grof en voeg dit bij het mengsel. Snijd de zongedroogde tomaten grof, voeg bij de pesto en maal fijn met de keukenmachine.
Kook ondertussen de pasta al dente (beetgaar), of maak zelf verse pasta. Roer de pesto door de pasta en meng, vlak voor het opdienen, de rucola erdoor. Strooi als laatste nog wat pijnboompitjes en pecorino erover.
Tip: lekker met wat vers bruin brood!
Ingrediënten:
400 gr. pasta
150 gr. pecorino
25 gr. zongedroogde tomaatjes
3 dl olijfolie
4 teentjes knoflook
100 gr. geroosterde pijnboompitten
100 gr. rucola
Buon appetito!
Dit recept is ingestuurd door Pascale Schutte en genomineerd voor de receptenwedstrijd ‘Zilveren Lepel Toscane’.