Pasta al Pesto ai Peperoni

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200C. Kook de pasta al dente en rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin. Bak de champignons en spekjes in een koekenpan. Roer als deze gaar zijn de crème fraîche, pesto ai peperoni en het geperste teentje knoflook erdoor.

Hol de 3 tomaten uit. Snijd het onderkantje eraf om te voorkomen dat ze omvallen. Vul de tomaten met mozzarella en wat pesto alla Genovese. Gril deze acht minuten in de oven of tot de mozzarella gesmolten is.

Maak de borden op: leg de rucola op de borden, vervolgens de tagliatelle en daarna de saus. Schaaf hier verse parmigiano overheen en garneer met pijnboompitjes. Serveer de gegrilde tomaat als bijgerecht.

Ingrediënten:

200 gr. tagliatelle

250 spekreepjes

150 gr. rucola

3 trostomaten

250 gr. champignons

125 ml crème fraîche

50 gr. pijnboompitten

1 teen knoflook

2 eetlepels pesto ai peperoni

parmigiano

Buon appetito!

Dit recept is ingestuurd door Jan van Westenbrugge en genomineerd voor de receptenwedstrijd ‘Zilveren Lepel Toscane’.