Bereidingswijze:
Kook de pasta al dente, beetgaar. Fruit in olijfolie de rode ui en de knoflook. Snijd ondertussen de courgette en de aubergine in de lengte in plakken. Gril ze of bak ze mee met de ui en de knoflook. Roer er eventueel (verse) rode pesto doorheen.
Ingrediënten:
500 gr. pasta naar keuze
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 rode ui, in grove stukken
1 courgette
1 aubergine
50 gr. geroosterde pijnboompitten
parmigiano (parmezaanse kaas) naar smaak
verse basilicum
eventueel rode pesto
Maak de borden op: schep de groente op de pasta. Bestrooi rijkelijk met de pijnboompitjes, geraspte parmezaanse kaas en maak af met wat verse blaadjes basilicum.
Buon appetito!
Dit recept is ingestuurd door Britt Bos en genomineerd voor de receptenwedstrijd ‘Zilveren Lepel Toscane’.