Pastamachine Marcato Atlas 150 Silver Wellness

Pastamachine Marcato Atlas 150 Silver WellnessEen hippe pastamachine in je keuken? Dat kan met de verschillende kleuren van Marcato pastamachines. De extra zware kwaliteit pastamachine waarmee je spaghetti, tagliatelle en dunne lasagnevellen kan maken. Het opzetstuk van spaghetti en tagliatelle kan worden vervangen door tal van andere opzetstukken (momenteel alleen in RVS). De garantie op dit apparaat van Marcato is 3 jaar. Bij de machine zit een uitgebreide handleiding in kleur.

Marcato heeft bij deze machines een nieuw procedé ontwikkeld. De rollers zijn gemaakt van een speciale mengeling van metalen. Dit patent van Marcato garandeert een minimaal verlies van deeg, geen oxidatie of verandering als het in contact komt met water en het is extreem makkelijk schoon te maken. De machines dragen dan ook het Wellness logo.

Wellness voor milieuvriendelijk, educatie op het gebied van gezond eten en het gebruik van eerlijke, gezonde grondstoffen. Gezonde pasta, thuis gemaakt, als symbool voor het mediterrane gezonde leven en genieten.

Attenzione!! Niet alle kleuren zijn altijd op voorraad. Als een machine besteld moet worden, kan het wat langer duren voordat je de machine in huis heeft.

Voor de liefhebber, het recept voor het maken van pastadeeg:

Het deeg voor de diverse pasta’s is altijd gelijk:

Basisrecept voor alle pasta’s voor 6 personen: 5 eieren, 500 gram bloem (bij voorkeur dubbel nul meel resp. farina doppio zero) en 1 theelepel zout. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje, doe hierin het zout en de eieren. Vermeng langzaam de eieren, bloem en zout. Om het deeg nog soepeler te maken kun je een eetlepel olijfolie toevoegen of een ei. Het deeg kneden tot het egaal is van kleur en samenstelling. Het deeg moet zacht aanvoelen.

Maak nu het deeg in plakken. Draai de uitgedraaide pasta dubbel, bestrooi ze met een weinig bloem en draai deze nog een paar maal door. Herhaal dit tot je mooie gladde plakken hebt. Draai hierbij de regelknop steeds een of twee standen vaster. 1 = dik en 7 = dun. Laat de dunne uitgedraaide pasta nu een poosje rusten en drogen in een doek. Kies nu het juiste opzetstuk voor het snijden van de pasta. Kijk hier voor meer informatie over het zelf pasta maken met handige tips & tricks.